رله بازبست چیست

رله بازبست (رکلوزر ) و کاربردهای آن

رله بازبست چیست؟

رله بازبست یا Recloser یک کلید برقی اتوماتیک با ولتاژ بالا است. این کلید مانند بریکر در خطوط برق خانگی، در صورت بروز مشکل، مانند اتصال کوتاه، برق را قطع می کند. در جایی که کلید برق خانگی خاموش می ماند تا زمانی که به صورت دستی تنظیم شود، یک رله بازبست به طور خودکار خط برق را آزمایش می کند تا تشخیص دهد که آیا مشکل برطرف شده است یا خیر. اگر مشکل فقط موقتی بود، این رله به طور خودکار خود را تنظیم مجدد می کند و برق را بازیابی می کند. در این مقاله از وبسایت آداک، شرکت سازنده تابلو برق در ایران، به معرفی این رله می پردازیم. با ما همراه باشید. برای سفارش تابلو برق صنعتی با کارشناسان ما در تماس باشید.

سفارش ساخت تابلو برق

کاربرد ریکلوزر چیست؟

ریکلوزرها در سراسر سیستم توزیع برق، از پست برق گرفته تا تیرهای برق مسکونی استفاده می شوند. آنها از ریکلوزرهای کوچک برای استفاده در خطوط برق تک فاز گرفته تا ریکلوزرهای سه فاز بزرگتر مورد استفاده در پست ها و در خطوط برق فشار قوی تا 38000 ولت را شامل می شوند.

استانداردهای ریکلوزرها توسط ANSI/IEEE C37.60 تعریف شده است.

چرا از Recloser استفاده کنیم؟

بازسازهای مدار خودکار توسط شرکت های برق در سراسر جهان به عنوان یک وسیله ضروری برای دستیابی به هدف اصلی خود شناخته می شوند: ارائه حداکثر تداوم خدمات برقی به مشتریان خود به سادگی و اقتصادی. بسته‌کننده‌ها جریان‌های خطا را حس کرده و قطع می‌کنند و پس از وقوع قطعی لحظه‌ای، به‌طور خودکار سرویس را بازیابی می‌کنند. بازساز مدار خودکار اساساً یک دستگاه مستقل با هوش لازم برای تشخیص جریان های اضافه برای زمان و قطع جریان های خطا و برق رسانی مجدد خط با بسته شدن مجدد خودکار است. اگر یک خطا دائمی باشد، بازگیر پس از تعدادی عملیات از پیش تعیین شده (معمولاً سه یا چهار) باز می شود و بخش معیوب را از قسمت اصلی سیستم جدا می کند.

فواید رله های بازبست چیست؟

رله های بازبست در زمان و هزینه شرکت های برق قابل توجهی صرفه جویی می کنند، زیرا اجازه می دهند که برق به طور خودکار پس از یک یا دو سوسو زدن بازیابی شود. برای قطعی‌ هایی که نیاز به خدمه تعمیر دارند، این رله ها منطقه قطع را به حداقل می‌رسانند و به خدمه کمک می‌کنند تا به سرعت مشکل را پیدا کنند و برق را بازیابی کنند. مصرف کنندگان برق مسکونی، تجاری، صنعتی و سازمانی از هزینه ها و ناراحتی هایی که قطعی برق مکرر ایجاد می کند نجات می یابند. بدون این سطح از قابلیت اطمینان توان، بسیاری از دستگاه‌های استفاده از انرژی فرآیند حیاتی که امروزه رایج هستند، مانند رایانه‌ها، پمپ‌ها و خطوط مونتاژ، عملی نبودند.

ریکلوزر چگونه عمل می کند؟

ریکلوزر هنگام بروز مشکل را حس می کند و به طور خودکار برق را قطع می کند. یک لحظه بعد (مدت زمان ممکن است فقط به صورت سوسو زدن لامپ قابل توجه باشد)، ریکلوزر برق را دوباره روشن می کند، اما اگر مشکل همچنان وجود داشته باشد، دوباره آن را خاموش می کند. اگر پس از سه بار تلاش مشکل همچنان وجود داشته باشد، رله بازبست برنامه ریزی شده است تا مشکل را دائمی در نظر بگیرد و خاموش می ماند. پس از آن، یک خدمه شرکت برق باید مشکل را در خط تعمیر کرده و برای بازیابی برق، ریکلوزر را مجدداً تنظیم کند. نمونه هایی از مشکلات دائمی عبارتند از: خطوط برق یا سایر تجهیزات آسیب دیده در اثر برخورد صاعقه، سقوط اندام درخت یا تصادف خودرو.

خطاهای موقت چیست؟

در خطوط فشار قوی، بیشتر مشکلات (عیب‌ها) موقتی هستند: مانند رعد و برق، شاخه‌ها یا سیم‌های درختان وزیده با باد، پرندگان یا جوندگان و در صورت قطع برق، بنا به ماهیت خود، خود را از خط برق خارج می‌کنند. قبل از اینکه آسیب دائمی به خطوط وارد شود. نمونه هایی از خطاهای موقت شامل موارد زیر است:

  • هادی های بادکش که یکدیگر را لمس می کنند
  • موج های رعد و برق از روی یک عایق چشمک می زند
  • پرندگان، خزندگان یا حیوانات کوچکی که بین یک خط پر انرژی و سطح زمین پل می شوند
  • شاخه های درخت خطوط پر انرژی را لمس می کنند
  • سوئیچینگ موج هایی که روی یک عایق چشمک می زنند

بر اساس آمار و مشاهدات، نیاز به یک تابع تریپ و بازیابی به راحتی تشخیص داده شد. اگر خط به طور لحظه ای باز شود، بسته شدن مجدد بعدی به احتمال زیاد موفقیت آمیز خواهد بود زیرا تا آن زمان، علت خطا از بین خواهد رفت. بنابراین، بازساز مدار خودکار، در ارائه این عملکرد تریپ و بازبسته، عملاً قطعی های طولانی مدت در سیستم های توزیع را به دلیل خطاهای موقت یا شرایط اضافه جریان گذرا حذف می کند.

انواع رله های بازبست

ریکلوزر تک فاز

ریکلوزرهای تک فاز برای محافظت از خطوط تک فاز مانند شاخه ها یا شیرهای یک فیدر سه فاز استفاده می شود. آن ها همچنین می توانند در مدارهای سه فاز که بار عمدتا تک فاز هستند استفاده شوند. هنگامی که یک خطای دائمی فاز به زمین رخ می دهد، یک فاز می تواند قفل شود در حالی که سرویس به دو سوم باقیمانده سیستم حفظ می شود.

رله بازبست تک فاز

با توجه به وزن سبک تر رله بازبست تک فاز در مقایسه با ریکلوزرهای سه فاز بزرگتر، مدل تک فاز معمولاً مستقیماً به طور جداگانه روی ساختار فولادی قطب یا پست به صورت جداگانه توسط براکت آویز تعبیه شده نصب می شوند که نیاز به یک دستگاه اضافی را بی نیاز می کند. ریکلوزرهای تک فاز را می توان با یک کنترل هیدرولیک (یکپارچه در مخزن ریکلوزر) یا یک کنترل الکترونیکی (قرار گرفته در یک محفظه جداگانه) بر اساس طراحی آن کنترل کرد.

رله بازبست سه فاز

بازبست های سه فاز در مدارهای سه فاز برای بهبود قابلیت اطمینان سیستم و در مواردی که قفل هر سه فاز برای هر گونه خطای دائمی لازم است، برای جلوگیری از تک فاز شدن بارهای سه فاز مانند موتورهای سه فاز بزرگ استفاده می شود. انتخاب Recloser بر اساس درجه بندی های الکتریکی مورد نیاز، وقفه و عایق و انتخاب کنترل هیدرولیک یا الکترونیکی است.

رله بازبست سه فاز

نحوه عملکرد به شرح زیر است:

تریپ سه فاز و قفل سه فاز: رله های بزرگتر از این حالت استفاده می کنند. برای هرگونه عیب (تک فاز به زمین، فاز به فاز یا سه فاز)، تمام کنتاکت ها برای هر عملیات تریپ به طور همزمان باز می شوند. این سه فاز که به صورت مکانیکی برای خاموش شدن و بسته شدن به یکدیگر متصل شده اند، توسط یک مکانیسم مشترک کار می کنند. چندین گزینه نصب برای بازگیرهای سه فاز از جمله قاب نصب قطب و قاب پست موجود است.

ریکلوزرهای سه گانه تک

رله های بازبست سه گانه به صورت الکترونیکی کنترل می شوند و دارای سه حالت کار هستند:

رله بازبست سه گانه

Triple-single reclosers

تریپ سه فاز و قفل سه فاز:

هر سه فاز به طور همزمان در جریان اضافه حرکت می کنند، دوباره بسته می شوند و با هم متوالی می شوند.

تریپ تک فاز و قفل سه فاز:

هر فاز به طور مستقل برای قطع و بسته شدن جریان اضافه عمل می کند. اگر هر یک از فازها به شرایط قفل شدن (به دلیل خطای دائمی)، یا اگر “قفل” به صورت محلی یا از راه دور اعلام شده باشد، دو فاز دیگر باز می شوند و قفل می شوند. از افزایش انرژی تک فاز بارهای سه فاز جلوگیری می شود.

قطع شدن تک فاز و قفل تک فاز:

هر یک از فازها مستقل از یکدیگر به حالت قفل می روند و دنباله ای می شوند. این در درجه اول برای بارهای مسکونی و یا جایی است که تک فاز بارهای سه فاز با وسایل دیگری محافظت می شود. رکلوزرهای سه گانه را می توان با استفاده از قاب پایه پایه یا در پست با قاب پست (یا مستقیماً به سازه پست فولادی) روی یک تیر نصب کرد.

ساخت و تولید تابلو برق صنعتی

اگر قصد خرید تابلو برق برای شرکت یا مجموعه خود را دارید، کارشناسان آداک بهین نیرو آماده ارائه خدمات مشاوره در زمینه طراحی، ساخت، نصب و خدمات پس از فروش انواع تابلو برق فشار ضعیف و تابلو برق فشار متوسط به شما مشتری گرامی می باشند. بدین منظور کافیست از طریق شماره های زیر یا تکمیل فرم مربوطه با اسکن کد QR، با ما تماس بگیرید:

دفتر مرکزی: کرج، عظیمیه. بلوار 45 متری کاج، پلاک 199، واحد 1 و 3

تلفن: 02634156000

ایمیل: info@adakbn-co.com

دفتر تهران: بزرگراه اشرفی اصفهانی، خیابان مخبری، پلاک 10 واحد 6

تلفن: 02144498064

ایمیل: sales@adakbn-co.com

سفارش ساخت تابلو برق

5/5 - (2 امتیاز)

روش های تماس با آداک

دفتر مرکزی: کرج، عظیمیه. بلوار 45 متری کاج، پلاک 199، واحد 1 و 3

تلفن: 02634156000

ایمیل: info@adakbn-co.com

دفتر تهران: بزرگراه اشرفی اصفهانی، خیابان مخبری، پلاک 10 واحد 6

تلفن: 02144491255

ایمیل: sales@adakbn-co.com

کارخانه: شهرک صنعتی صفادشت، بلوار فروردین، خیابان فروردین نهم غربی، پلاک 104

تلفن: 02634156000