تابلو برق صنعتی

صفر تا صد تابلو برق صنعتی و انواع آن

فهرست مطالب

تابلو برق صنعتی

تابلو برق صنعتی دستگاهی است که به منظور کنترل و پایش توزیع انرژی الکتریکی و همچنین حفاظت از سایر تجهیزات برقی مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم با توجه به گستره ولتاژ کاری، در سه حوزه طبقه بندی می شود. این دسته بندی شامل تابلو برق فشار ضعیف LV با محدود ولتاژ تا 1000 ولت، تابلو برق فشار متوسط MV تا سطح 36 کیلو ولت و تابلو برق فشار قوی HV در سطوح بالای 36000 ولت می باشد. در این مقاله به معرفی تجهیزات داخلی به کار رفته در ساخت تابلو برق فشار ضعیف و فشار متوسط پرداخته ایم. اگر قصد خرید تابلو برق دارید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید و این مقاله را به کمک ابزار اشتراک گذاری در پایین صفحه برای دوستان خود نیز ارسال کنید. 

تابلو برق کاتز

انواع تابلو برق صنعتی

همانطور که بیان شد، تفاوت عمده این مدل ها، در ولتاژ کاری آن ها می باشد. همچنین معمولاً تابلو برق فشار ضعیف توان کار تا سطح جریان 7400 آمپر را دارد. این در حالیست که مدل ولتاژ متوسط دارای Rated peak withstand current تا 65 کیلوآمپر است.

مشاهده خلاصه ویدئویی مقاله تابلو برق 

برای راحتی شما عزیزان، مهم ترین مطالب این مقاله در قالب فایل ویدئویی زیر آماده شده و در اختیارتان قرار گرفته است. اگر فرصت کمی دارید و یا امکان مطالعه متن مقاله را ندارید، می توانید با مشاهده این ویدئو و شنیدن توضیحات گوینده، از جدیدترین اطلاعات تابلو برق صنعتی بهره مند شوید.

تابلو برق فشار ضعیف

تابلو برق فشار ضعیف یا تابلو برق LV یکی از پرکاربردترین انواع تابلوهای برق صنعتی می باشد. این دستگاه بسته به سطح ولتاژ و جریان و محل استفاده می تواند طراحی متفاوتی داشته باشد. دو نوع محبوب از طراحی تابلوی فشار ضعیف Low Voltage Switchgear با طرح سیواکن Sivacon و ریتال Rittal می باشد. مزیت طرح سیواکن در این است که بیشتر برای ابعاد بزرگ و ساختار پیچیده مورد استفاده واقع می شود. در عوض تابلوی ریتال دارای ابعاد کوچک تر است. در نتیجه برای استفاده در مکان های عمومی تر و با محدودیت فضا گزینه ای ایده آل است. 

تابلو برق فشار ضعیف MCC آداک

انواع تابلو فشار ضعیف

به دلیل پوشش گستره ولتاژ و جریان اکثر واحدهای کوچک و متوسط تولیدی، صنعتی و عمرانی، تابلو فشار ضعیف در مدل های مختلفی تولید می شود. از جمله این موارد می توان به تابلو برق مرکز کنترل موتور MCC ، مرکز کنترل قدرت PCC، کنترل اتوماسیون Automation control، تابلو حفاظت و کنترل و همچنین تابلو اصلاح ضریب قدرت اشاره کرد. شایان ذکر است که آداک قادر به طراحی و تولید تمام مدل های تابلو فشار ضعیف با استاندارد تایپ تست از معتبرترین آزمایشگاه های سطح دنیا می باشد.

طرح های مختلف تابلو فشار ضعیف

با توجه به تنوع محل نصب و نوع استفاده، دو نوع تابلو برق LV طرح فیکس Fixed switchgear و کشویی Withdrawable قابل طراحی و ساخت هستند. از طرفی می توان تابلو برق فشار ضعیف را در 4 حالت مختلف زیر طراحی و اجرا نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله تابلو برق فشار ضعیف در وبلاگ آداک مراجعه فرمایید.

  • تابلوهای ایستاده چند منظوره (Multipurpose switchgear)
  • تابلو دیواری (Wall mounted switchgear)
  • تابلو برق روکار (On surface switchboard)
  • تابلو توکار (Flash mounted switchboard)

تابلو Lv طرح سیواکن

تابلو برق فشار متوسط

نوع دیگری از تابلوهای برق که در صنایع گوناگون با مقیاس متوسط و بزرگ، به طور گسترده ای استفاده می شود، تابلو فشار متوسط است. این دستگاه توانایی کار در ولتاژ های بالا هزار ولت را دارد. این سیستم نیز قابلیت طراحی و اجرا به دو صورت ثابت و متحرک (کشویی) دارد. از کاربردهای تابلو MV می توان به کنترل و پایش انرژی الکتریکی در نیروگاه ها، میادین نفت و گاز، صنایع تولیدی، پتروشیمی ها، سدسازی و عمران و مجتمع های مسکونی بزرگ مقیاس دارد.

تابلو برق فشار متوسط طرح کشویی آداک

انواع تابلو برق فشار متوسط

در زمینه تابلو MV مطالب جذاب و کاملی در مقاله تابلو برق فشار متوسط آداک برای شما آماده کرده ایم. بنابراین در صورت تمایل می توانید مطالب تکمیلی را در آن مقاله پیدا کنید. اما برای آشنایی خوب است بدانید این دستگاه در انواع متال کلد Metal Clad ، متال انکلوزد Metal Enclosed ، تابلو برق پد شده، تابلو فشار متوسط زیرسطحی و غیره وجود دارند. از طرفی معمولاً در تابلو های MV از انواع عایق استفاده می کنند. از جمله این دستگاه ها می توان به تابلو برق عایق گاز و تابلو برق عایق هوا یا تابلو AIS اشاره نمود. در تابلو GIS از گاز SF6 به عنوان عایق استفاده می کنند.

استاندارد type test معتبرترین گواهی تضمین کیفیت تابلو برق صنعتی است.

تابلو برق متال انکلوزد

تابلو متال انکلوزد به طور کلی دارای یک بدنه فلزی ایستاده است. این سیستم همچنین سه محفظه دارد. بخش جلویی Front section برای جانمایی کلید اتوماتیک برق یا مدار شکن، محفظه بالایی برای بستن باس بارها و بخش پشتی که برای وصل کردن ترانسفورماتور جریان و انواع کابل ها مورد استفاده واقع می شود. ساختار تابلو Metal Enclosed به گونه ای است که عملیات تعمیر و نگهداری در آن به راحتی انجام می شود. در طراحی این مدل باید دقت نمود تا آرایش مناسب اینترلاک به خوبی رعایت شود. در همین رابطه می توانید به مقاله مربوطه در وبلاگ آداک مراجعه فرمایید.

تابلو برق متال انکلوزد metal enclosed

metal enclosed switchgear

کاربردهای تابلو برق صنعتی

از مدل های مختلف تابلو برق صنعتی در پروژه های مختلف نیروگاهی، پروژه های نفت و گاز، پتروشیمی، تولیدی و صنعتی، سدسازی و عمرانی، ایستگاه های مترو، پالایشگاه ها و پروژه های سازمانی و ساختمانی استفاده می شود. این دسته بندی می تواند صرفاً معطوف به استفاده از تابلوهای برق فشار متوسط باشد یا ترکیبی از تابلوهای Lv و Mv باشد. آنچه که در این زمینه تعیین کننده است، طرح مهندسی و نقشه های مربوطه است. این کار در آداک با اعزام کارشناسان فنی خبره به سایت پروژه مشتریان محترم انجام می شود.

تابلو برق فشار متوسط صنعتی

استاندارد تابلو برق

سازوکار اجرایی و طراحی تابلو برق توسط کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک International Electrotechnical Commission با علامت اختصاری IEC تعیین می شود. این یک سازمان بین المللی استاندارد است که پروتکل های بین المللی را برای همه فناوری های الکتریکی، الکترونیکی و موارد مرتبط را که در مجموع به عنوان “فناوری الکتریکی” شناخته می شود، تهیه و منتشر می‌کند. در این خصوص، برای تابلو MV استاندارد IEC62271-200 مورد استفاده قرار می گیرد. برای تابلو فشار ضعیف نیز استاندارد IEC 61439 معیار می باشد. اگر علاقمند به مطالعه بیشتر در زمینه این استانداردها هستید، به وبلاگ آداک مراجعه فرمایید. 

استاندارد تابلو برق صنعتی فشار ضعیف

ویژگی های استاندارد IEC 61439

جدول استانداردهای تابلو برق صنعتی 

استاندارد IEC 61439 شامل چند بخش مختلف است. هر کدام از این زیرشاخه ها شامل دستورالعمل های مشخصی هستند که در جدول زیر به آن ها اشاره کرده ایم. 

IEC 61439-3:

الزامات نصب تابلو فشار ضعیف

IEC 61439-2:

الزامات سیستم توزیع 

IEC 61439-1:

روش مونتاژ طبق الزامات تایپ تست

IEC 61439-4:

دستورالعمل های نصب ACS

IEC 61439-5

مقررات نصب در محیط بیرونی

IEC 61439-6:

دستورات سیستم باس بار

درجه حفاظت در تابلو برق

یک تابلو برق صنعتی به دلیل حساسیت و وظیفه مهمی که بر عهده دارد، باید بتواند شرایط محیطی را طبق ضوابط خاصی تحمل کند. به طور کلی، تابلوهای برق ساخت آداک توان پوشش درجه حفاظت IP4X و IP5X را دارند. ویژگی های اضافی مانند تایپ تست Internal arc، مقاومت در برابر زلزله و غیره نیز در محصولات این شرکت گنجانده شده اند.

تست تابلو برق صنعتی

انواع تست های روتین تابلو برق در آداک انجام می شود

تجهیزات داخلی تابلو برق صنعتی

یک تابلو برق صنعتی شامل طیف وسیعی از تجهیزات الکتریکی و مکانیکی شامل موارد ذیل می باشد:

کابل های ورودی / باس بارها

جنس کابل به کار رفته به عنوان ورودی تابلو برق صنعتی، خصوصاً از نوع کوچک مقیاس، می تواند از نوع XLPE یا ERP باشد. از طرفی برای تابلو های برق با ظرفیت بالا، عمدتاً از باس بار استفاده می شود. در این صورت، جنس فلز می تواند از مس یا آلومینیوم باشد. باس بارها خیلی نزدیک به هم قرار می گیرند.

به خاطر اثر تشدید (رزونانس) ناشی از عبور جریان قوی در باس بار، باید فرکانس رزونانس طوری محاسبه شود که به 100 هرتز نزدیک نباشد.

سیستم باس بار در تابلو برق صنعتی

تجهیزات خروجی تابلو برق

آنچه که از تابلو برق خارج می شود می تواند شامل موارد ذیل باشد:

  • کابل های عایق بندی شده 
  • میله های عایق بندی شده 
  • سیستم های ترانکینگ باسبار
  • کابل های پوستی فلزی (MIMS) عایق بندی شده معدنی
  • کابل های مقاوم در برابر آتش

کنتاکتورها

کنتاکتور یک قطعه ساده در تابلو برق صنعتی به شمار می رود. در واقع این یک دستگاه سوئیچینگ برقی است که به طور کلی توسط جریان کاهش یافته از طریق سولونوئید، بسته نگه داشته می شود. انواع مختلفی از کنتاکتورها را می توان برای کاربردهای خاص (به عنوان مثال: روشن کردن موتور، خازن های سوئیچینگ و غیره) استفاده نمود.

کنتاکتور در تابلوهای برق صنعتی

ویژگی های یک کنتاکتور با پارامترهای زیر مشخص می شود:

  • مدت زمان عملکرد ،
  • محل استفاده
  • تعداد چرخه های شروع / توقف در ساعت
  • استقامت مکانیکی و الکتریکی.

کنتاکتورها برای چرخه های باز و بسته کردن های بسیار زیاد به کار می روند. این قطعات معمولا با کلید های فشاری خاموش/روشن کنترل می شوند.

کلید چاقویی Knife switch

کلیدهای چاقویی یا نایف سوپیچ در تابلو برق MV برای جدا کردن تجهیزات خاص یا فیدرها برای نگهداری یا اهداف دیگر استفاده می شود. این کلیدها در شرایط بدون بار و به صورت دستی کار می کنند و یا در تاسیسات کنترل از راه دور، توسط موتور یا هوای فشرده فعال می شوند. تیغه های کلید چاقویی در حالت ایستاده یا معلق، باید از حرکت خود به خود تحت وزن خود جلوگیری کنند. بنابراین هنگام تصمیم گیری در مورد ابعاد تابلو برق صنعتی باید اندازه فیزیکی این نوع کلیدها در نظر گرفته شود.

سوئیچ قطع بار Load break switch

این وسیله یک کلید قطع غیراتوماتیک دو موقعیتی (قطع/وصل) است. معمولاً هدف استفاده از این کلید در تابلو برق، سهولت کار برای اپراتور دستگاه است. این کلید برای قطع و وصل جریان در حالت عادی استفاده می شود. بنابراین نمی تواند حفاظتی را برای مداری که تحت کنترل اش است ایجاد کند. مشخصات آن با فرکانس عملکرد سوئیچ (حداکثر 600 دور در ساعت)، مقاومت الکتریکی و مکانیکی، ایجاد جریان و ظرفیت شکست، در شرایط عادی یا غیرعادی تعیین می شود.

load breaker

کلید ارت

کلید ارت Earth switch معمولاً در تابلو برق صنعتی مورد استفاده واقع می شوند. هنگام جدا کردن هر یک از فیدرها (ورودی یا خروجی) برای نگهداری، باید فیدر را با بستن کلید ارت برای تخلیه هرگونه بار الکتریکی به زمین وصل نمود تا هرگونه بار الکتریکی احتمالی تخلیه شود و از بروز آسیب به اپراتور یا تجهیزات جلوگیری به عمل آید.

قبل از هرگونه بازرسی و تعمیر و نگهداری، باید از اتصال صحیح کلید ارت به زمین اطمینان حاصل نمود.

کلید برق (Circuit breaker)

کلید برق با نام های دیگر قطع کننده مدار یا مدار شکن یک سوئیچ برقی است که می تواند به طور همزمان تمام عملکردهای اساسی لازم یعنی جداسازی، کنترل و حفاظت را در یک تابلو برق صنعتی برآورده کند. برای سطوح ولتاژی پایین (کمتر از 1000 ولت) قطع کننده های مدار از نوع AIR-BREAK با استفاده از اصل “دی-یون” در شبکه های مجزای فلزی قرار گرفته اند. تابلو های برق مدرن دارای مدار قطع کننده مدار MCCB برای سطوح های بالاتر جریان (بیش از حدود 100 آمپر) و برای سطوح پایین تر (کمتر از 100 آمپر) هستند. کلید های MCB معمولاً در تابلو برق های کوچک و ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند.

قطع کننده مدار در تابلو برق صنعتی

پارامترهای معرف یک سیرکویت بریکر (Circuit breaker)

اجزای کلید برق شامل: سطوح تماس ثابت و متحرک و محفظه تقسیم قوس (Arc dividing champers)

مکانیزم اتصال: توسط دستگاه قطع کننده در شرایط غیرطبیعی جریان باز می شود. این مکانیزم همچنین به دسته اصلی قطع کننده مدار متصل است.

دستگاه محرک مکانیزم Trip

دستگاه مغناطیسی حرارتی که در آن یک بیمتال حرارتی شرایط اضافه بار را تشخیص می دهد. در حالیکه یک پین ضربه گیر الکترومغناطیسی که در سطوح جریان کار می کند به شرایط اتصال کوتاه می رسد.

رله الکترونیکی: از ترانسفورماتورهای جریان که هر کدام از آن ها در یک فاز نصب می شود.

ماژول های اضافی را می توان به قطع کننده مدار اضافه کرد تا برای ارائه ویژگی های دیگری مانند تشخیص حساس (30 میلی آمپر)، کنترل از راه دور و نشانگر (خطای خاموش -روشن) و همچنین قطع کننده های مدار صنعتی بزرگ مقیاس شامل سطوح جریان بالا که دارای کارکردهای ارتباطاتی و الکترونیکی متعدد است.

انواع کلیدهای برق شامل کلید مینیاتوری، کلید کمپکت اتوماتیک، کلید RCD و RCBO وجود دارند.

انواع کلید برق اتوماتیک

در وبلاگ آداک، مقالات مختلفی در زمینه معرفی کلید اتوماتیک، نحوه کارکرد، تست های روتین و انواع آن وجود دارد. شما عزیزان می توانید از منوی اخبار و مقالات به راحتی به این مقالات به صورت رایگان دسترسی داشته باشید. در عین حال به عنوان یک معرفی اجمالی در اینجا کلید برق روغنی یا Oil Circuit Breaker و کلید خلا Vacuum Circuit Breaker را معرفی می کنیم.

کلید روغنی 

مکانیزم عملکرد کلید روغنی ساده است. چون خاصیت عایقی روغن از هوا بهتر است، در این کلید، کانتکت های ثابت و متحرک در روغن غوطه ور هستند. در صورت بروز قوس الکتریکی، روغن بخار شده و در گاز هیدروژن تجزیه می شود. سپس حباب هیدروژن ایجاد می شود. این حباب فشرده، از برخورد مجدد قوس در نقطه صفر چرخه جلوگیری به عمل می آورد. کلید روغنی یکی از تجهیزات با سابقه استفاده قدیمی در تابلوهای برق به شمار می رود.

کلید روغنی

کلید روغنی در تابلو برق صنعتی

کلید خلا VCB

نوع دیگری از کلید های بریکر به نام کلید خلا وجود دارند که کلید VCB هم معروف هستند. از این فناوری بیشتر در تابلو فشار متوسط استفاده می کنند. خاموش شدن آرک در این تجهیز، در خلا اتفاق می افتد. فشار داخلی یک کلید خلا در محدوده 6 تا 10 بار حفظ می شود. محفظه پیرامون این کلید از جنس استیل است. این کلید دارای یک کنتاکت ثابت و یک کنتاکت متحرک و قطع کننده وکیوم می باشد. این مدل، به عنوان قابل اطمینان ترین روش قطع جریان در تابلو برق به شمار می رود. طول عمر آن زیاد و خطر آتش سوزی در آن بسیار نادر است. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله کلید خلا در وبلاگ آداک مراجعه فرمایید.

مدارشکن وکیوم کلید قطع

اجزای به کار رفته در کلید خلا

فیوزهای الکتریکی 

یکی از تجهیزات پرکاربرد در تابلو برق صنعتی فیوزها می باشند. این وسیله به منظور قطع جریان در حالت اضافه بار مورد استفاده قرار می گیرد. از انواع آن می توان به فیوز های HRC و فیوز اضافه بار اشاره نمود. حالت ترکیبی این دو مدل را CFS می نامند که از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه هستند. اگر در خصوص این وسیله کنجکاو هستید، می توانید به مقاله تخصصی آن در بخش اخبار و مقالات آداک مراجعه فرمایید.

فیوز hrc

HRC fuse or high rupturing capacity fuse

رله های محافظتی

هدف نهایی رله محافظ این است که یک عنصر معیوب سیستم را در اسرع وقت قطع کند. رله های مختلفی وجود دارد که برای محافظت از تجهیزات مختلف پست کمپکت شامل ترانسفورماتورها، ورودی ها، فیدرها، خازن ها، ژنراتورها، موتورها و غیره استفاده می شود.

رله در تابلو برق

تجهیزات اندازه گیری در تابلو برق صنعتی

اندازه گیری در تابلو برق صنعتی معمولاً شامل: ولتاژ خط و فاز، جریان خط در هر فاز ، توان کل، اندازه گیری ضریب توان و غیره است. جریان توسط یک ترانسفورماتور CT سنجیده می شود. در SWB ها دو ترانسفورماتور وجود دارد: یکی برای محافظت و دیگری برای اندازه گرفتن سطح جریان به کار می رود.

سایر تجهیزات تابلو برق نوع صنعتی

از دیگر قطعات الکترومکانیکی که در ساخت تابلو برق استفاده می شود، می توان به موارد ذیل اشاره نمود.

  • کلید MPCB
  • کلید MCB (مینیاتوری)
  • میکرو سوئیچ ها
  • انواع سنسور ها
  • مقره پلاستیکی
  • کلید کمپکت اتوماتیک MCCB
  • کلیدهای بی متال نوع سه فاز و تک فاز
  • انواع چراغ ها و کلیدها
  • پوش باتن

MCCB switch in switchgear

کلید MPCB

کلید MPCB برای حفاظت از موتور مورد استفاده قرار می گیرد. این کلید از موتور الکتریکی در مدار در برابر اضافه بار و خطای مغناطیسی محافظت می کند. این تجهیز یکی از پرکاربردترین تجهیزات مورد استفاده در سیستم های صنعتی است. کلید MPCB همچنین در برابر اتصال کوتاه، عدم تعادل فاز، نمایش هشدار خطا، اتصال مجدد خودکار و ایجاد تاخیر حرارتی برای بازگشت سریع موتور پس از اضافه بار مورد استفاده قرار می گیرد.

کلید کمپکت اتوماتیک

یکی دیگر از اجزای اصلی مورد استفاده در تابلو برق صنعتی، کلید کمپکت اتوماتیک یا MCCB است. کلید اتوماتیک MCCB یا Molded Case Circuit Breaker یک دستگاه ماژولار است که برای حفاظت از قطعات و تجهیزات تابلوهای برق در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه استفاده می شود. در کنار حفاظت در برابر این دو خطا، کلیدهای کامپکت مخصوصی طراحی شده اند که می توانند در برابر خطاهای زمین یا جریان های باقیمانده نیز محافظت کنند. این کلید در طیف وسیعی از ولتاژها و در فرکانس های 50 تا 60 هرتز وجود دارند. عملکرد این کلید به صورت حرارتی یا حرارتی-مغناطیسی و جریان نامی آن 1000 آمپر می باشد.

کلید کامپکت اتومات mccb

کلید محافظ جان

کلید RCCB، مخفف Residual current circuit breaker و با نام دیگر کلید محافظ جان شناخته می شود. این یک دستگاه الکتریکی است که وظیفه آن قطع نمودن مدار در زمان تشخیص جریان های نشتی به زمین است. همچنین این کلید، در مقابل شوک الکتریکی ناشی از برق گرفتگی از کاربر محافظت می کند. به بیان دیگر، هدف از استفاده از این کلید، جلوگیری از بروز شوک و آسیب های ناشی از آن در مدار است. 

4 Pole RCCB

کلید محافظ جان

کلید قطع کننده نشتی زمین

یکی دیگر از تجهیزات مورد استفاده در تابلو صنعتی، کلید قطع کننده نشتی زمین یا ELCB است. این کلید یک نوع تجهیز ایمنی است که در زمان نصب یک وسیله برقی به منظور جلوگیری از بروز شوک الکتریکی ناشی از نشت برق به زمین استفاده می گردد. این کلید، ولتاژهای کوچک مربوط به وسایل الکتریکی را روی سطوح فلزی شناسایی نموده  و در صورت تشخیص ولتاژ اضافی، جریان مدار را قطع می کند. در نتیجه هدف نهایی کلید ELCB (بریکر نشتی زمین) جلوگیری از آسیب رسیدن به پرسنل در اثر شوک الکتریکی ناشی از نشت جریان است.

Earth Leakage Circuit Breaker

پوش باتن (شستی فرمان)

یک مورد دیگر از موارد پرکاربرد در تابلو برق صنعتی، شامل پوش باتن است. شستی فرمان یا پوش باتن، باعث ایجاد تغییر در جریان الکتریکی می شود. از این وسیله برای راه اندازی، توقف، رفع خطا و موارد مشابه در تابلوهای صنعتی استفاده می شود. جنس اکثر پوش باتن ها از پلاستیک فشرده یا فلز است. نکته جالب درباره این وسیله، کدبندی آن بر اساس رنگ است. این کار به منظور جلوگیری از خطای اپراتورها پیش بینی شده است. معمولا از رنگ های قرمز، سبز، زرد، آبی، سفید و مشکی در ساخت شستی فرمان استفاده می شود.

چراغ سیگنال

از جمله تجهیزات هشدار دهنده در ساختمان تابلو برق چراغ سیگنال می باشد. این چراغ ها در رنگ های مختلف کاربردها و نشانه های متفاوتی دارند.

چراغ سیگنال تابلو برق صنعتی

طبق جدول زیر، معنای هر رنگ را برای شما عزیزان همراه آداک مشخص نموده ایم.

سفید قرمز زرد سبز آبی
وضعیت نرمال سیستم عملکرد غیرعادی (مثل اضافه بار) احتیاط (رسیدن به یک پارامتر به حد بیشینه یا کمینه) وضعیت آماده راه اندازی مناسب کاربردهای خاص

روش تعمیر و نگهداری تابلوهای برق

این وسیله معمولاً به صورت بدون وقفه زیر بار است. بنابراین به عنوان یک سیستم برقی در خطر خرابی و آتش سوزی و استهلاک ناشی از کار دائمی قرار دارد. به منظور جلوگیری از بروز آسیب برای پرسنل و تجهیزات داخلی، باید پروتکل تعمیر و نگهداری تابلو برق رعایت شود. بر این اساس موارد زیر به صورت دوره ای باید مورد سنجش و بررسی قرار گیرند. در تصویر زیر، شاهد سرویس و تست تابلو برق هستیم. این کار به طول عمر و صحت کارکرد دستگاه کمک شایانی می کند.

تست عایق / دی الکتریک بازرسی چشمی روغن کاری آچارکشی
تست اینترنال آرک تست اتصال کابل/ مقره کنترل رله ها نظافت داخلی و خارجی

سرویس ادواری تابلو برق

دانلود PDF مقاله تابلو برق صنعتی

برای سهولت کار شما کاربر گرامی، نسخه pdf این مقاله را آماده کرده ایم. برای دانلود کافیست روی دکمه زیر کلیک کنید.

دانلود مقاله تابلو برق pdf

تابلو برق هوشمند 

تابلو هوشمند یک سیستم متمرکز از بریکرها، فیوزها و سوئیچ ها است که با رله های مبتنی بر CPU، دستگاه های الکترونیکی هوشمند (IED) و دتکتورها کار می کند. این کار به منظور افزایش کارایی، کاهش زمان تعمیر و نگهداری و ارتقاء ثبات و کیفیت دستگاه انجام می پذیرد. در همین رابطه می توانید به مقاله تابلو برق هوشمند در بلاگ آداک مراجعه فرمایید. 

نوسازی تابلوهای برق صنعتی

یکی از نکات مهم در ساخت و بهره برداری از تابلوهای برق، مسئله استهلاک تجهیزات و بدنه دستگاه به مرور زمان می باشد. معمولاً عمر مفید یک دستگاه حدود 10 سال است. اما با توجه به سرعت رشد و پیشرفت فناوری ها، در مدتی به مراتب کمتر، تجهیزات پیشرفته تر و با کارایی بالاتری جایگزین سیستم های فعلی می شوند. در نتیجه مدرنیزه کردن تابلو صنعتی باید یکی از دغذغه های اصلی مدیران صنعت باشد. این کار باعث کاهش هزینه های تعمیر و نگهذاری و افزایش راندمان و کاهش تلفات مالی و جانی خواهد شد. در همین رابطه می توانید به وبلاگ آداک مراجعه و مقاله نوسازی تابلو برق را مطالعه فرمایید.

قیمت انواع تابلو صنعتی و ساختمانی

برای طراحی و ساخت یک تابلو استاندارد و مناسب پروژه شما، عوامل مختلفی اثرگذار هستند. از جمله ابعاد و نوع تابلو، قطعات و تجهیزات به کار رفته، برند کلیدها و بریکرها، ثابت یا فیکس بودن دستگاه و همچنین گستره خدمات پس از فروش. همه این موارد روی دستمزد ساخت تابلو صنعتی تاثیر دارند. همچنین نوع طراحی تابلو برق نیز ممکن است از یک شرکت به شرکت دیگر تفاوت کند. بر اساس استانداردها و المان های محیطی، ممکن است یک طراح فضای X را برای تعبیه و چیدمان قطعات و فضای Y را برای تهویه یا توسعه سیستم در نظر بگیرید. حال آنکه همین کار توسط طراح دیگر به روشی دیگر می تواند انجام شود. 

بهترین قیمت طراحی و ساخت تابلو صنعتی

آنچه که در راه دریافت بهترین استعلام قیمت تابلو صنعتی برق مهم است، ارتباط گرفتن با شرکتی است که دارای سابقه درخشان و نمونه کارهای فراوان است. همچنین وجود کارشناسان خبره برای راهنمایی مشتری نیز خدمت بزرگی است که برخی شرکت ها از جمله آداک بهین نیرو به صورت رایگان در دسترس شما عزیران قرار داده است.

فاکتورهای انتخاب بهترین تابلو برق

اکتون زمان مناسبی برای جمع بندی مطالب بیان شده برای انتخاب بهترین تابلو برق صنعتی است. مهم ترین معیارها برای داشتن یک انتخاب بهینه در ادامه اشاره شده است:

مدل و ظرفیت تابلو برق

در هنگام خرید تابلو برق صنعتی باید ابتدا مدل دستگاه مناسب کسب و کار یا مجتمع مسکونی و تجاری خود را انتخاب کنید. زیرا همانطور که در این مقاله اشاره شد، انواع مدل های روکار، توکار، ایستاده، دیواری، داخلی و بیرونی وجود دارند. همچنین این دستگاه در محدوده ولتاژ و جریان متنوعی قابل سفارش است. برخی از مدل ها با کاربردهای خانگی و تک فاز و برخی دیگر تابلوهای برق صنعتی سه فاز می باشند. در نتیجه بسته به محل استفاده و شرایط آن، ضمن دریافت مشاوره از تولیدکننده، می توانید یک انتخاب عالی داشته باشید.

ابعاد و اندازه

یکی دیگر از فاکتورهای مهم در سفارش تابلو برق، ابعاد و اندازه پنل است. اگر محیط نصب دستگاه، دارای محدودیت فیزیکی است، شما باید به سراغ مدل های جمع و جور بروید. این نکته را مدنظر داشته باشید که عدم توجه به ابعاد می تواند امکان توسعه دستگاه را از شما سلب کند. در نتیجه اگر به فکر توسعه تابلو برق در آینده هستید، از هم اکنون فضای آن را در نظر بگیرید و مدل هایی را انتخاب کنید که این قابلیت در آن ها جانمایی شده باشذ.

جنس بدنه 

تابلو صنعتی دارای جنس بدنه و اسکلت مختلفی است. بیشترین درصد را طبیعتاً فلز و آلومینیوم به خود اختصاص داده اند. اما ممکن است پلاستیک نیز در ساخت تابلوی برق صنعتی به کار رفته باشد. بنابراین مواد و متریال بدنه و قطعات نگهدارنده داخلی را بررسی کنید و سپس اقدام به سفارش دستگاه نمایید.

سایر فاکتورهای اثر گذار در سفارش تابلو برق 

عوامل دیگری که باید در حین سفارش تابلو صنعتی مدنظر داشته باشید شامل لیست زیر می باشد:

  • قابلیت توسعه و انطباق محصول
  • دمای محیط محل نصب
  • خدمات پس از فروش و گارانتی
  • برند و جنس تجهیزات به کار رفته
  • امکان بهره مندی از قابلیت کنترل از راه دور
  • میزان هوشمندی دستگاه 
  • استانداردهای رعایت شده 
  • گواهی نامه های اخذ شده دستگاه

خلاصه مقاله

در این مقاله از بلاگ آداک بهین نیرو، کوشیدیم تا مهم ترین نکات و تعاریف مرتبط با تابلو برق را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. حال به طور خلاصه به جمع بندی آنچه بیان شد می پردازیم. همانطور که در متن بیان شد، انواع تابلوهای برق را می توان در یک دسته بندی شامل موارد ذیل قرار داد:

  • تابلو فشار متوسط تا رنج 36 کیلوولت
  • تابلو فشار ضعیف تا جریان 6300 آمپر
  • تابلو اصلاح ضریب قدرت
  • بانک خازنی
  • سیستم MCC یا کنترل موتور
  • سیستم PCC
  • تابلو تاسیسات و حفاظت
  • تابلو برق پیانویی (میز فرمان)
  • تابلو درونی و بیرونی
  • سیستم کنترل لاجیکی (PLC)
  • سیستم مدیریت ساختمان BMS

سفارش ساخت تابلو برق صنعتی

با توجه به اینکه تابلو برق صنعتی از نظر ابعاد و تجهیزات مورد استفاده منعطف است، برای استعلام قیمت آن نیاز به گرفتن ارتباط با شرکت سازنده تابلو برق است. در این راستا، شرکت آداک بهین نیرو از طریق روش های متنوعی آماده ارائه خدمات مختلف شامل طراحی، ساخت، نصب و خدمات پس از فروش به شما عزیزان می باشد. بدین منظور کافیست تا از طریق شماره تلفن های زیر با ما تماس بگیرید و یا با اسکن کد QR زیر، فرم درخواست استعلام قیمت را تکمیل نمایید. اطمینان داشته باشید که کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

دفتر مرکزی: کرج، عظیمیه. بلوار 45 متری کاج، پلاک 199، واحد 1 و 3

تلفن: 02634156000

ایمیل: info@adakbn-co.com

دفتر تهران: بزرگراه اشرفی اصفهانی، خیابان مخبری، پلاک 10 واحد 6

تلفن: 02144491255

ایمیل: sale@adakbn-co.com

تولید کننده تابلو برق

ساخت تابلو برق در تهران | ساخت تابلو برق در کرج

در پایان از شما دعوت می کنیم ویدیو سالن تولید تابلو برق شرکت آداک را ملاحظه بفرمایید:

5/5 - (94 امتیاز)

Comments:

  • علی رحمانی (تکنیک گستر البرز)

    خیلی مقاله جامع و کاملی بود با سپاس از زحمات شما

  • نیما فلاحی

    ّبا سلام و سپاس به خاطر این محتوای عالی، با ذکر منبع در وبسایتم منتشر کردم. امیدوارم باز هم نظیر این محتوای ارزشمند را در وبسایت شما ببینیم

  • آداک بهین نیرو

    از این بابت خوشحالیم. حتماً همین طور خواهد بود. ما انواع محتواهای جدید و دست اول را در زمینه تابلو برق صنعتی و علوم و فنون وابسته به آن را در وبلاگ آداک منتشر میکنیم. حتما ما را بوکمارک کنید تا از مطالب جدید مطلع بشید

  • آداک بهین نیرو

    سپاس از وقت ارزشمند شما. خوشحالیم که براتون مفید بوده دوست عزیز

  • فرزاد حریه

    برای استعلام قیمت ساخت تابلو صنعتی برای مجتمع مسکونی مان به چند شرکت تماس گرفتیم متاسفانه برخوردشون اصلا خوب نبود. تا اینکه با جستجو در گوگل، با شما یعنی شرکت آداک اشنا شدیم. با اولین تماس و صحبت با مشاوران شما واقعا نظرم برای ادامه همکاری و سفارش ساخت تابلو برق جلب شد. امیدوارم همیشه موفق و موید باشید

  • آداک بهین نیرو

    این باعث افتخار ماست دوست عزیز

Post a comment

روش های تماس با آداک

دفتر مرکزی: کرج، عظیمیه. بلوار 45 متری کاج، پلاک 199، واحد 1 و 3

تلفن: 02634156000

ایمیل: info@adakbn-co.com

دفتر تهران: بزرگراه اشرفی اصفهانی، خیابان مخبری، پلاک 10 واحد 6

تلفن: 02144491255

ایمیل: sales@adakbn-co.com

کارخانه: شهرک صنعتی صفادشت، بلوار فروردین، خیابان فروردین نهم غربی، پلاک 104

تلفن: 02634156000