روش های نصب دکل انتقال برق
فهرست مطالب
- 1 دکل برق فشار قوی چیست؟
- 2 انواع روش های نصب دکل برق
- 3 روش ساخت برج انتقال Build-up
- 4 نحوه سرهم بدنی دکل Build-up
- 5 روش نصب مقطعی برج انتقال
- 6 روش مونتاژ زمینی نصب برج
- 7 روش نصب برج انتقال با هلیکوپتر
- 8 سفت کردن مهره ها و سوراخ کردن رزوه ها
- 9 نقاشی اتصالات برج انتقال
- 10 بررسی تراز عمودی دکل های انتقال نیرو
- 11 ساخت و تولید انواع تابلو برق با فناوری روز دنیا
دکل برق فشار قوی چیست؟
دکل برق یک سازه مرتفع و بسیار محکم است که به منظور انتقال برق با ولتاژ بالا میان منابع تولید کننده برق مانند نیروگاه و سایت های مصرف کننده انرژی الکتریکی استفاده می شود. خطوط انتقال برق که از طری ق این دکل ها راه اندازی می شوند می توانند تا ولتاژ های 100 کیلوولت را تحمل کنند. در این مقاله به 4 روش اصلی برپایی دکل انتقال برق می پردازیم. اگر علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما در این مقاله از وبسایت آداک، شرکت سازنده تابلو برق صنعتی تا پایان همراه باشید.
انواع روش های نصب دکل برق
چهار روش اصلی برای نصب دکل های انتقال برق فولادی وجود دارد که در زیر توضیح داده شده است:
- روش Build-up یا روش Piecemeal
- روش نصب مقطعی
- روش مونتاژ در زمین
- روش نصب با هلیکوپتر
روش ساخت برج انتقال Build-up
این روش بیشتر برای نصب دکل های خطوط انتقال 6.6 کیلو ولت، 132 کیلوولت، 220 کیلو ولت و 400 کیلوولت به دلیل مزایای زیر استفاده می شود:
- متریال برج را میتوان حتی در شرایط نابسامان به سایت عرضه کرد که حمل و نقل آسانتر و ارزانتر را تسهیل میکند.
- نیازی به ماشین آلات سنگین مانند جرثقیل و غیره ندارد.
- فعالیت برج سازی را می توان در هر نوع زمین و بیشتر در طول سال انجام داد.
- در دسترس بودن کارگران با نرخ ارزان.
این روش شامل برافراشتن برج ها به صورت عضو به عضو است. اجزای برج به صورت سریالی بر اساس ترتیب نصب روی زمین نگهداری می شوند تا از جستجو یا اتلاف زمان جلوگیری شود. دکل از پایین به بالا پیشرفت می کند. چهار عضو اصلی گوشه قسمت اول برج ابتدا برپا شده و از آن محافظت می کنند. گاهی اوقات بیش از یک قسمت پایه به هم پیوسته از هر پایه گوشه در زمین به هم متصل شده و برپا می شود.
مهاربندهای متقاطع بخش اول که از قبل بر روی زمین مونتاژ شده اند، یکی یکی به عنوان یک واحد بلند می شوند و به زوایای پایه گوشه ای که قبلاً نصب شده اند، پیچ می شوند. اولین بخش از پایه های زیرین و افقی (اعضای کمربند) در صورت وجود، در موقعیت خود پیچ می شوند. برای مونتاژ بخش دوم برج، دو تیر جین هر کدام یکی در بالای پایه های گوشه مورب قرار داده شده است.
نحوه سرهم بدنی دکل Build-up
از این دو قطب برای بالا بردن قسمت های دوم استفاده می شود. سپس اعضای ساق و بریس های این بخش بلند شده و مونتاژ می شوند. قطب های جین سپس به اعضای پای گوشه در بالای بخش دوم منتقل می شوند تا قسمت های سوم قسمت پایینی را در موقعیت مونتاژ قرار دهند. بنابراین با رشد برج، قطب های جین به سمت بالا حرکت می کنند.
این روند تا ساخت کامل دکل برق ادامه دارد. اعضای متقاطع بازو روی زمین جمع می شوند و بالا می روند و به بدنه اصلی برج ثابت می شوند. برای برجهای سنگینتر، یک بوم کوچک بر روی یکی از پایههای برج برای اهداف بلند کردن نصب میشود. اعضا/بخش ها به صورت دستی یا توسط ماشین های وینچ که از زمین کار می کنند بالا می روند.
برای برج های پایه کوچک تر یا برج های با پیکربندی عمودی به جای دو قطب جین از یک قطب جین استفاده می شود. به منظور حفظ سرعت و کارایی، یک حزب مونتاژ کوچک جلوتر از گروه اصلی نصب میشود و هدف آن جداسازی اعضای برج، حفظ موقعیت نادرست اعضا بر روی زمین و مونتاژ پانلها بر روی زمین است که میتوانند به صورت نصب شوند.
روش نصب مقطعی برج انتقال
در روش مقطعی، بخشهای اصلی دکل برق بر روی زمین مونتاژ میشوند و به صورت واحد برپا میشوند. یا از جرثقیل متحرک یا قطب جین استفاده می شود. میله جین مورد استفاده تقریباً 10 متر طول دارد و توسط افراد در کنار برج که قرار است ساخته شود در جای خود نگه داشته می شود.
دو طرف مقابل قسمت برج برج روی زمین جمع شده اند. سپس هر ضلع مونتاژ شده با جین یا دریک از سطح زمین بلند می شود و در موقعیتی که روی پیچ و مهره ها یا پیچ های لنگر قرار می گیرد پایین می آید. یک طرف با پایه نگه داشته می شود در حالی که طرف دیگر در حال نصب است.
سپس دو طرف مقابل با اعضای متقاطع و مورب به هم متصل می شوند. و بخش مونتاژ شده ردیف شده و مربع به خط ساخته شده است. پس از اتمام بخش اول، قطب جین در بالای قسمت اول قرار می گیرد. جین بر روی پایه برج درست زیر مفصل ساق پا قرار می گیرد. سپس قطب جین باید به درستی در موقعیت خود هدایت شود.
بیشتر بخوانید: روش های ساخت پست کمپکت برق
وجه اول بخش دوم مطرح می شود. برای بالا بردن وجه دوم این بخش باید پایه جین را روی پایه وجه مخالف برج بلغزید. پس از بالا آمدن دو وجه مخالف، بند دو طرف دیگر پیچ می شود. آخرین آسانسور بالای برج ها را بالا می برد.
پس از برج، قسمت بالایی قرار میگیرد و تمام بندهای جانبی پیچ میشوند، تمام بندها بهجز یکی که برای پایین آوردن قطب جین استفاده میشود، بیرون میروند. گاهی اوقات تمام یک وجه برج روی زمین جمع می شود، بالا می رود و در موقعیتی قرار می گیرد. وجه مخالف به طور مشابه مونتاژ و بلند می شود و سپس زوایای مهاربندی که این دو وجه را به هم متصل می کند نصب می شود.
روش مونتاژ زمینی نصب برج
این روش شامل مونتاژ دکل برق بر روی زمین و برپایی آن به عنوان یک واحد کامل است. برج کامل در یک موقعیت افقی بر روی زمین صاف مونتاژ شده است. برج در امتداد جهت خط مونتاژ می شود تا امکان نصب بازوهای متقاطع را فراهم کند. با این حال، یک زمین شیب دار، بسته بندی دقیق قسمت پایین قبل از شروع مونتاژ ضروری است. پس از اتمام مونتاژ، برج را با کمک جرثقیل از روی زمین برمی دارند و به محل خود می برند و روی پایه آن قرار می دهند. برای این روش نصب، یک قطعه زمین هموار نزدیک به پایه از مجموعه برج انتخاب می شود.
این روش زمانی که برجها بزرگ و سنگین هستند و پایهها در زمینهای زراعی قرار میگیرند که ساختن و برپایی کامل برجها به مناطق وسیع آسیب میرساند یا در زمینهای تپهای که ممکن است مونتاژ کامل برج در زمین شیبدار نباشد، مفید نیست. ممکن است و ممکن است سخت باشد که جرثقیل را در موقعیتی قرار دهید تا برج کامل را بالا ببرد. این روش به دلیل هزینه گزاف جرثقیل متحرک، و در دسترس نبودن جاده های نزدیک به مکان های برج، به طور کلی مورد استفاده قرار نمی گیرد.
روش نصب برج انتقال با هلیکوپتر
در روش نصب با هلیکوپتر، برج انتقال به صورت مقطعی برپا می شود. به عنوان مثال، ابتدا قسمت پایینی بر روی پایه ها بلند می شود و سپس قسمت فوقانی بلند می شود و به قسمت اول پیچ می شود و این روند تا ساختن کامل برج تکرار می شود. گاهی اوقات یک برج کاملاً مونتاژ شده با کمک هلیکوپتر بالا می رود. هلیکوپترها همچنین برای بلند کردن برجهای کاملاً مونتاژ شده از محوطههای مارشالینگ که در آنجا ساخته میشوند و سپس یک به یک به مکانهای خط حمل میشوند، استفاده میشود. یک هلیکوپتر بر روی محل خط شناور می شود در حالی که برج به طور ایمن هدایت می شود.
در این مرحله خدمه زمینی وصل می شوند و پایه های برج را محکم می کنند. به محض اینکه سیم ها به اندازه کافی سفت می شوند، هلیکوپتر جدا می شود و به محوطه مارشال می رود. این روش در مواردی اتخاذ می شود که مسیر بسیار دشوار و ناهموار است یا بحث سرعت بخشیدن به ساخت خط انتقال مطرح است.
سفت کردن مهره ها و سوراخ کردن رزوه ها
تمام مهره ها باید به درستی با استفاده از آچارهای با اندازه مناسب سفت شوند. قبل از سفت کردن، اطمینان حاصل می شود که واشرها و صفحات فیلتر در شکاف های مربوطه بین اعضا قرار گرفته اند، یک پیچ با اندازه و طول مناسب وارد شده و یک واشر فنری در زیر هر مهره قرار داده شده است. در مورد پیچ و مهره های پله ای، واشر فنری باید زیر مهره بیرونی قرار گیرد. سفت کردن باید به تدریج از بالا به پایین انجام شود، مراقب باشید که همه پیچ ها در هر سطح به طور همزمان سفت شوند.
رزوههای پیچ و مهرهها باید بهوسیله یک تا دو رشته به بیرون مهرهها کشیده شوند و باید در سه موقعیت در حاشیه داخلی بالای مهره و پیچ سوراخ شوند تا اطمینان حاصل شود که مهرهها در طول زمان شل نمیشوند. اگر در حین سفت کردن مهره ای در حال لیز خوردن یا عبور از روی رزوه های پیچ و مهره مشاهده شد، پیچ همراه با مهره باید کاملاً تعویض شود.
نقاشی اتصالات برج انتقال
برای برج های گالوانیزه که مناطق ساحلی یا بسیار آلوده هستند، درزها باید در تمام سطوح تماس در طول نصب با رنگ روی رنگ آمیزی شوند.
بررسی تراز عمودی دکل های انتقال نیرو
برج نهایی ساخته شده پس از برپایی باید واقعاً عمودی باشد و هیچ گونه فشاری برای تراز کردن آن مجاز نیست. حد تحمل برای عمودی باید یک در 360 ارتفاع برج باشد.
ساخت و تولید انواع تابلو برق با فناوری روز دنیا
آیا می دانید آداک در راستای ارائه جدیدترین فناوری ها در صنعت تابلو برق، طیف وسیعی از محصولات را طراحی و تولید می کند؟ برای آشنایی بیشتر با راهکارهای حرفه ای آداک در این زمینه و دریافت مشاوره جهت طراحی و ساخت تابلو برق فشار ضعیف و تابلو برق فشار متوسط برای پروژه صنعتی یا مسکونی خود، هم اکنون با کارشناسان ما تماس بگیرید.
دفتر مرکزی: کرج، عظیمیه. بلوار 45 متری کاج، پلاک 199، واحد 1 و 3
تلفن: 02634156000
ایمیل: info@adakbn-co.com
دفتر تهران: بزرگراه اشرفی اصفهانی، خیابان مخبری، پلاک 10 واحد 6
تلفن: 02144491255
ایمیل: sales@adakbn-co.com
کارخانه: شهرک صنعتی صفادشت، بلوار فروردین، خیابان فروردین نهم غربی، پلاک 104
تلفن: 02634156000