
دیزل ژنراتور : اصول کار، کاربردها و مزایا
فهرست مطالب
- 1 همه چیز درباره دیزل ژنراتور
- 2 دیزل ژنراتور برای چه مواردی استفاده می شود؟
- 3 دو هدف اصلی از بکارگیری دیزل ژنراتور
- 4 دیزل ژنراتور در بیمارستان ها
- 5 تفاوت بین برق پشتیبان و آماده به کار چیست؟
- 6 موارد استفاده متداول از دیزل ژنراتورها
- 7 تجاری و صنعتی:
- 8 موارد استفاده برای ژنراتورهای کوچک تر
- 9 دیزل ژنراتورهای بزرگ تر
- 10 دیزل ژنراتور چطور کار می کند؟
- 11
- 12 موتور دیزل ژنراتور
- 13 دینام مبدل
- 14 تولید جریان متناوب
- 15 تنظیم کننده ولتاژ خودکار
- 16 برق تک فاز و سه فاز در دیزل ژنراتور
- 17 دریافت برق از ژنراتور به تجهیزات
- 18 دیزل در مقابل ژنراتورهای بنزینی: راندمان سوخت
- 19 هزینه های نگهداری دیزل ژنراتور
- 20 انتشار گازهای آلاینده
- 21 خلاصه مطلب
- 22 سوالات متداول
- 23 1-آیا دیزل ژنراتورها خطرناک هستند؟
- 24 2-ایمنی برق در دیزل ژنراتور چگونه است؟
- 25 3-کابل کشی ژنراتور دیزلی چطور است؟
- 26 4-آیا ژنراتورهای دیزلی می توانند با سوخت زیستی کار کنند؟
- 27 5-آیا ژنراتورها پر سر و صدا هستند؟
- 28 سفارش و خرید تابلو برق صنعتی
همه چیز درباره دیزل ژنراتور
وقتی صحبت از ژنراتورها می شود، گزینه های زیادی در بازار وجود دارد. انواع مختلف سوخت مصرفی، اندازههای مختلف، توان خروجیهای مختلف و غیره. دانستن اینکه کدام یک برای نیازهای شما مناسب است دشوار است. بیایید در این مقاله از بلاگ آداک، شرکت ساخت تابلو برق صنعتی نگاهی دقیق به دیزل ژنراتورها بیندازیم و ببینیم که چگونه آنها با بنزین مقایسه می شوند. ما موضوعاتی مانند بهره وری سوخت، تعمیر و نگهداری و هزینه کلی مالکیت را پوشش خواهیم داد. زمانی که مطالعه را تمام کردید، ایده بسیار بهتری در مورد اینکه آیا دیزل ژنراتور انتخاب مناسبی برای کسب و کار شما است، خواهید داشت. امیدواریم از این بررسی کلی از دیزل ژنراتورها لذت ببرید. همچنین توصیه می کنیم اگر قصد خرید تابلو برق فشار ضعیف و فشار متوسط را دارید، هم اکنون با کارشناسان ما در آداک بهین نیرو تماس حاصل فرمایید.
دیزل ژنراتور برای چه مواردی استفاده می شود؟
یک سوال متداول درباره این دستگاه این است که دیزل ژنراتورها برای چه استفاده می شوند؟ این وسیله از برق رسانی به پروژه های ساختمانی گرفته تا عمران، تولید، و تامین برق پشتیبان در مواقع اضطراری، در سراسر دنیا کاربردهای زیادی دارد. دیزل ژنراتورها بیش از 100 سال است که وجود دارند. در آن زمان، پیشرفتهای فناوری پیشرفتهای عظیمی را در بهرهوری سوخت، ایمنی و همچنین کاهش صدا، لرزش و هزینه مالکیت به ارمغان آورده است. این ما را به نقطهای رسانده است که ژنراتورها بخش عملی و ضروری زندگی روزمره ما هستند و نیروی پنهانی را که اقتصاد، سلامت و صنعت ما به آن متکی هستند، فراهم میکنند.
دو هدف اصلی از بکارگیری دیزل ژنراتور
ما میتوانیم ژنراتورها را برای دو موقعیت اصلی در نظر بگیریم: به عنوان منبع اصلی برق در موقعیتهایی که برق اصلی در دسترس نیست و به عنوان نیروی پشتیبان که در آن برق مداوم (که هرگز قطع نمیشود) مأموریت حیاتی است. هنگامی که یک ژنراتور به عنوان منبع اصلی برق برای یک پروژه استفاده می شود، باید از ظرفیت آن برای تولید برق در دراز مدت بدانیم. توانی که می تواند در صورت استفاده به عنوان منبع اصلی برق تولید کند، توان اولیه نامیده می شود.
مورد استفاده کلیدی دیگر برای ژنراتورها برای برق پشتیبان است. هنگامی که برق اصلی قطع می شود. مقدار برقی که می تواند هنگام استفاده به عنوان پشتیبان منبع تغذیه اصلی تولید کند، برق آماده به کار نامیده می شود.
دیزل ژنراتور در بیمارستان ها
موقعیت های زیادی وجود دارد که وجود برق بدون وقفه حیاتی است. به عنوان مثال به بیمارستان ها فکر کنید. متأسفانه، شبکه برق ایران، به همان اندازه که پیچیده است، نمی تواند همیشه برق مستمر را تضمین کند. این جایی است که ژنراتورهای پشتیبان وارد می شوند. هنگامی که برق قطع می شود، یک ژنراتور دیزلی می تواند فعالیت مؤسسات مهم مثل بیمارستان ها را فعال نگه دارد.
تفاوت بین برق پشتیبان و آماده به کار چیست؟
اصطلاحات برق پشتیبان و برق آماده به کار اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند، اما یک تفاوت وجود دارد. برق Standby به این معنی است که ژنراتور در حالت آماده به کار است و در صورت قطع برق آماده استفاده است. اما برق پشتیبان زمانی است که ژنراتور در واقع برای تامین انرژی کسب و کار استفاده می شود.
موارد استفاده متداول از دیزل ژنراتورها
در سرتاسر دنیا، ژنراتورها برای مصارف مختلفی استفاده می شوند. در اینجا چند نمونه آورده شده است:
تجاری و صنعتی:
تولید و صنعت: تولیدکنندگان و صنعت گران هم به برق مستمر در خارج از محل و هم در بسیاری از موارد به برق پشتیبان در محل در صورت قطع برق اصلی نیاز دارند.
مراکز داده: این مراکز در حال رونق هستند، زیرا ما همچنان به دیجیتالی کردن اقتصاد خود ادامه می دهیم. در حالی که مراکز داده معمولاً با برق اصلی کار می کنند، در دسترس بودن مداوم برق ضروری است و در قراردادهای سطح خدمات مرکز داده گنجانده شده است. بنابراین از منابع تغذیه بدون وقفه و آماده به کار برای اطمینان از تامین مداوم برق استفاده می شود.
صنایع آب، گاز و برق: تاسیساتی مانند گاز و آب خود منبع انرژی هستند اما مهار و تامین این تاسیسات نیازمند تجهیزات است. صنایع آب و برق یکی از بزرگترین کاربران دیزل ژنراتور است.
ساخت و ساز: پروژههای ساختمانی معمولاً در جایی واقع میشوند که زیرساختهای برق موجود کم یا اصلاً وجود ندارد. ساخت جادهها، راهآهنها و زیرساختهای حیاتی به ژنراتورهای دیزلی در محل برای تامین انرژی تجهیزات و روشنایی نیاز دارد.
آموزش و پرورش: مؤسساتی مانند دانشگاهها، کالجها و مدارس برای روشن نگهداشتن چراغها و زمزمه کردن شبکههای رایانهای به برق مستمر و قابل اعتماد نیاز دارند. ژنراتورهای آماده به کار اغلب برای پوشش قطعی برق استفاده می شوند، در حالی که از منابع تغذیه اضطراری برای اطمینان از خاموش نشدن غیرمنتظره دستگاه های دیجیتال استفاده می شود.
مراقبت های بهداشتی: بیمارستان ها، خانه های سالمندان و مراکز بهداشتی و درمانی به برق 24/7/365 برای گرمایش، روشنایی و تجهیزات ضروری نیاز دارند. مولدهای آماده به کار و پشتیبان تقریباً همیشه در موسسات مراقبت های بهداشتی وجود دارند تا اطمینان حاصل شود که مراقبت از بیمار هرگز در معرض خطر قرار نمی گیرد.
صنایع دفاعی و نظامی: چه در داخل و چه در خارج از کشور، در آموزش یا درگیری های واقعی، پرسنل نظامی که در میدان کار می کنند به نیرو در مکان هایی نیاز دارند که از شبکه در دسترس نیست. سازمانهای نظامی و دفاعی یکی از بزرگترین کاربران دیزل ژنراتور هستند.
رویدادها: از رویدادهای ورزشی گرفته تا نمایشگاهها و جشنها، کنسرتها و فستیوالها، رویدادها در سراسر دنیا اتفاق میافتند، اما اغلب در فضای باز و دور از زیرساختهای شهری. بنابراین، دیزل ژنراتورها نقش مهمی در ارائه سرگرمی مورد علاقه ما دارند.
همچنین بخوانید: تابلو برق عایق هوا چیست؟
موارد استفاده برای ژنراتورهای کوچک تر
ژنراتورهای قابل حمل کوچک هستند و می توان از آنها برای کمپینگ، رویدادهای کوچک یا سایر نیازهای کوتاه مدت برق استفاده کرد. آن ها اغلب به اندازه کافی قابل حمل هستند که توسط یک نفر حمل یا جابجا شوند. آن ها را می توان در یک وسیله نقلیه یا در یک تریلر حمل کرد. در اغلب موارد، آنها به جای گازوئیل، از بنزین استفاده می کنند.
یکی دیگر از استفاده های متداول ژنراتورهای کوچک، برای غرفه های فست فود و ون های غذا است.
دیزل ژنراتورهای بزرگ تر
ژنراتورهای آماده به کار و صنعتی بزرگ تر هستند و باید توسط متخصص نصب شوند. آن ها معمولاً به طور دائم در یک اتاق یا ساختمان اختصاصی نصب می شوند. ژنراتورهای آماده به کار با قطع برق به طور خودکار روشن می شوند و می توانند روزها یا هفته ها در یک زمان کار کنند.
دیزل ژنراتور چطور کار می کند؟
دیزل ژنراتورها ماشین های شگفت انگیزی هستند. آنها سوخت را به نیروی الکتریکی تبدیل می کنند. سپس می توان از این نیرو برای تامین انرژی هر چیزی از چراغ ها، ماشین آلات، واحدهای گرمایشی و غیره استفاده کرد. در طول سالها، ما راههایی برای کارآمدتر و کارآمدتر تبدیل سوخت به الکتریسیته پیدا کردهایم، و پیشرفتهای جدید هیجانانگیز در منابع سوخت پایدار به این معنی است که این منابع دوستدار محیط زیست و همچنین مفیدتر خواهند بود.
موتور ژنراتور سوخت دیزل را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. این انرژی مکانیکی یک میل لنگ را در داخل موتور می چرخاند. میل لنگ میله ای است که حرکت پیستون ها را به سمت پایین به حرکت چرخشی تبدیل می کند. این انرژی دورانی برای تولید ولتاژ الکتریکی از طریق یک دینام استفاده می شود. هنگامی که انرژی الکتریکی تولید شد، می توان آن را از ژنراتور به تجهیزات متصل توزیع کرد.
موتور دیزل ژنراتور
موتور از چندین سیلندر (معمولاً چهار یا شش) تشکیل شده است که پیستون ها را در خود جای می دهند. پیستون ها در راستای هر یک و هر کدام به یک میل لنگ متصل می شوند. سوخت به هر سیلندر وارد شده و مشتعل می شود. این انفجار پیستون را مجبور به حرکت می کند. همانطور که هر پیستون به میل لنگ متصل می شود، پیستون ها میل لنگ را با سرعت بالایی می چرخانند. میل لنگ حرکت بالا به پایین پیستون ها را به حرکت چرخشی افقی تبدیل می کند.
دینام مبدل
میل لنگ دوار نیروی مکانیکی را به دینام منتقل می کند. وظیفه دینام تبدیل نیروی مکانیکی به انرژی الکتریکی در فرآیندی به نام القای مغناطیسی است. القای مغناطیسی زمانی اتفاق می افتد که یک ماده رسانا مانند سیم مسی از میدان مغناطیسی عبور کرده و ولتاژ تولید شود. اگر سیم در یک مدار کامل وصل شود، برق می تواند منتقل شود. این فرآیند توسط مایکل فارادی در سال 1831 کشف شد.
دو قسمت اصلی دینام استاتور و روتور هستند.
استاتور حاوی سیم پیچ های مسی است که در محفظه بیرونی دینام پیچیده شده است. روتور همچنین دارای سیم پیچ هایی است که دور یک هسته آهنی پیچیده شده است، اما برخلاف استاتور به میل لنگ موتور متصل است، بنابراین با موتور می چرخد. هنگامی که ولتاژ از سیم پیچ های روتور عبور می کند، یک میدان الکترومغناطیسی ایجاد می کند. هنگامی که روتور می چرخد، میدان مغناطیسی آن در سیم کشی رسانای استاتور قطع می شود و ولتاژ تولید می کند.
تولید جریان متناوب
از آنجایی که میدان مغناطیسی ایجاد می شود و کاهش می یابد، ولتاژ بین قله های مثبت و منفی در نوسان است. این چیزی را تولید می کند که به عنوان جریان متناوب (AC) شناخته می شود. هر چه میدان قوی تر باشد، قله ها بلندتر هستند.
تنظیم کننده ولتاژ خودکار
سطوح ولتاژ ثابت برای تامین برق بیشتر تجهیزات مورد نیاز است. بنابراین، یک تنظیم کننده ولتاژ خودکار یا AVR میدان های مغناطیسی را در صورت نیاز تنظیم می کند. هنگامی که تقاضای برق سنگین است ولتاژ کاهش می یابد و باعث می شود AVR میدان مغناطیسی را افزایش دهد. و هنگامی که تقاضای برق کم است، AVR میدان را تعدیل می کند.
همچنین بخوانید: استابلایزر ولتاژ چیست؟
برق تک فاز و سه فاز در دیزل ژنراتور
بسته به نوع و مدل ژنراتور، ژنراتور ممکن است برق تک فاز یا 3 فاز تولید کند. برق تک فاز زمانی تولید می شود که از یک موج AC استفاده شود. این ژنراتورها عموماً ارزانتر هستند، اما توان تولیدی آنها میتواند کمتر و سازگارتر باشد. یک ژنراتور 3 فاز 3 منبع ولتاژ یا فاز را از یک دینام تامین می کند. منابع را می توان به صورت سری برای کاربردهای ولتاژ بالا و یا به صورت موازی برای نیازهای ولتاژ پایین متصل کرد. اگرچه به طور کلی گران تر است، برق 3 فاز می تواند سازگارتر باشد و ولتاژ بالاتری تولید شود.
دریافت برق از ژنراتور به تجهیزات
برق از ژنراتور به یک کنترل پنل تحویل داده می شود. پانل کنترل به اپراتور اجازه می دهد تا ولتاژ مورد نظر را انتخاب کند. برق از طریق یک وسیله محافظ به نام مدار شکن جریان می یابد. اگر جریان بیش از ظرفیت باشد، بریکر جریان برق را متوقف می کند. این از ژنراتور در برابر نوساناتی که می تواند به تجهیزات متصل آسیب برساند محافظت می کند.
مالک ژنراتور می تواند کابل های برق را به برد ترمینال ژنراتور متصل کند. بنابراین انرژی الکتریکی را به نور، گرما یا حرکت تبدیل می کند و نیرویی را که هر روز به آن تکیه می کنیم را فراهم می کند.
دیزل در مقابل ژنراتورهای بنزینی: راندمان سوخت
یکی از نکات اصلی دیزل ژنراتورها این است که مصرف سوخت آنها بیشتر از ژنراتورهای بنزینی است. زیرا موتورهای دیزلی طوری طراحی شده اند که نسبت تراکم بالاتری نسبت به موتورهای بنزینی دارند. این بدان معناست که آنها می توانند انرژی بیشتری را از هر قطره سوخت استخراج کنند و در نتیجه انتشار کمتری داشته و مصرف سوخت را بهبود ببخشند.
هزینه های نگهداری دیزل ژنراتور
فاکتور مهم دیگری که باید در نظر گرفته شود هزینه تعمیر و نگهداری ژنراتور است. از برخی جهات، دیزل ژنراتورها نسبت به ژنراتورهای بنزینی به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند. این به این دلیل است که موتورهای دیزلی شمع یا کاربراتور ندارند که منبع اصلی فرسودگی هستند. در نتیجه، هزینه های تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتورها در دراز مدت کمتر می شود. به عنوان یک مزیت، ژنراتورهای دیزلی طول عمر بیشتری دارند، زیرا برای تولید انرژی مشابه ژنراتورهای بنزینی نیازی به کار سختی ندارند. همچنین ممکن است ارزش آنها با سرعت کمتری کاهش یابد.
انتشار گازهای آلاینده
بدون شک شما نگران انتشار سوخت از ژنراتور خود هستید. موتورهای دیزلی CO2 و سایر گازهای مضر بیشتری نسبت به همتایان بنزینی خود منتشر می کنند. اما، با توجه به این واقعیت که آنها به طور کلی سوخت کمتری مصرف می کنند، ممکن است در دراز مدت CO2 کمتری منتشر کنند. سوختهای سازگارتر با محیط زیست شروع به ورود به بازار کردهاند.
خلاصه مطلب
بنابراین، کدام نوع بهتر است – ژنراتور دیزلی یا بنزینی؟ پاسخ به نیازهای خاص و محدودیت های بودجه شما بستگی دارد. با این حال، به طور کلی، ژنراتورهای دیزلی نسبت به ژنراتورهای بنزینی کارآمدتر هستند، هزینه تعمیر و نگهداری کمتری دارند و هزینه کلی مالکیت کمتری دارند. اگر به دنبال بیشترین هزینه برای پول خود هستید، احتمالاً دیزل ژنراتور راهی برای رفتن است.
سوالات متداول
1-آیا دیزل ژنراتورها خطرناک هستند؟
این یک نگرانی عادی است زیرا همه ما مسئول سلامت و ایمنی همکاران، مشتریان یا همسایگان خود هستیم. اگر دیزل ژنراتورها به روش صحیح و در محدوده عملکرد مشخص شده خود استفاده شوند، مطمئناً آنها کاملاً ایمن هستند و می توانند انرژی ایمن و کارآمد را برای چندین سال بدون نگرانی ارائه دهند. با این وجود، ما با سوخت، برق، قطعات متحرک، سر و صدا و اگزوز سروکار داریم. بنابراین، با هر ژنراتوری باید با احترام رفتار شود. بیایید به برخی از خطرات بالقوه و چگونگی کاهش آنها در ژنراتورهای برق دیزلی مدرن و ایمن نگاه کنیم.
2-ایمنی برق در دیزل ژنراتور چگونه است؟
مانند تمام وسایل برقی، در صورت عدم استفاده صحیح، خطر برق گرفتگی وجود دارد. این امر به ویژه در هنگام استفاده از ژنراتور در فضای باز و در شرایط مرطوب بسیار حاد است. ژنراتور باید از رطوبت محافظت شود، اما دوباره – هرگز در داخل خانه قرار نگیرد. باید زیر یک سایبان و در موقعیتی قرار گیرد که آب از زیر آن خارج شود بدون اینکه حوضچه یا حوضچه جمع شود.
هشدار» ژنراتور را با دست خیس لمس نکنید.
3-کابل کشی ژنراتور دیزلی چطور است؟
ژنراتورها دارای کابل کشی هستند که به طور ویژه برای استفاده با ژنراتورها طراحی شده است. هرگز نباید سعی کنید برق را از یک ژنراتور بدون استفاده از کابلی که به طور خاص برای این منظور ساخته شده است، انتقال دهید. باید کیفیت کابل را بررسی کنید و مطمئن شوید که بدون شکستگی و بریدگی است. هنگام گذاشتن کابل ها باید آنها را زیر محافظ کابل قرار داد. اگر از طریق پنجره ها یا درها تغذیه می شود، باید بررسی کنید که هیچ خطری برای گیر کردن، گیر کردن یا له شدن کابل وجود ندارد.
4-آیا ژنراتورهای دیزلی می توانند با سوخت زیستی کار کنند؟
محیط زیست و کیفیت هوا نگرانی های مبرمی هستند که برای هر یک از ما برای سلامتی خود و سلامت کره زمین اهمیت دارند. در حالی که نمیخواهیم اتکای خود به ماشینهایی مانند ژنراتورها را کنار بگذاریم، آنهایی که در صنعت ژنراتور و کاربران نهایی هستند موظف هستند مطمئن شوند که ما هر کاری را انجام میدهیم تا اثرات زیستمحیطی را به حداقل برسانیم.
5-آیا ژنراتورها پر سر و صدا هستند؟
ژنراتورهای دیزلی و بنزینی هر دو ناگزیر سروصدا می کنند. در محیط های حساس به نویز، طبیعتاً می خواهیم این را به حداقل برسانیم. اما برای کاهش صدای ژنراتور یا حتی ایجاد یک ژنراتور بی صدا چه باید کرد؟ گاهی اوقات حفظ محیطی که تا حد امکان عاری از نویز باشد، حیاتی است. در سایت های ساختمانی که در آن ساختمان در مناطق مسکونی در حال انجام است، سر و صدا نیز نگران کننده است. اغلب یک پروژه الزامات خاصی برای کاهش نویز تا سطوح مشخص دارد. خوشبختانه، نویز ژنراتور را می توان از هر نقطه ای بین 15 دسی بل تا 50 دسی بل کاهش داد که کاهش بسیار قابل توجهی با استفاده از طیف وسیعی از تکنیک های کاهش نویز است.
سفارش و خرید تابلو برق صنعتی
اگر به دنبال یک شرکت معتبر برای خرید انواع تابلو برق صنعتی و خانگی هستید، هم اکنون با کارشناسان آداک بهین نیرو تماس بگیرید. ما در آداک طیف وسیعی از خدمات حرفه ای شامل طراحی، ساخت و نصب تابلو برق، پست کمپکت و تجهیزات جانبی مثل بدنه آماده تابلو برق را ارائه می کنیم. شماره های تماس ما 02634156000 و 02144491255 می باشد.
Post a comment
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.