چک لیست مهم ترین نکات در خرید تابلو برق
فهرست مطالب
- 1 خرید تابلو برق
- 2 اجزای تشکیل دهنده تابلو برق
- 3 انواع تابلو برق صنعتی
- 4 تابلو برق فشار ضعیف Low Voltage Switchgear
- 5 تابلوبرق فشار متوسط
- 6 ساختار تابلوهای برق صنعتی
- 7 تابلو برق درونی و بیرونی
- 8 تفاوت تابلو برق فیکس و کشویی
- 9 چک لیست خرید تابلو برق
- 10 مشکلات خرید تابلو برق ارزان و بی کیفیت
- 11 نقش قیمت در سفارش تابلو برق
- 12 بهترین شرکت برای خرید تابلو برق
- 13 روش های سفارش تابلو برق
خرید تابلو برق
تابلو برق (به انگلیسی Switchgear ) یک دستگاه الکترومکانیکی است که وظیفه اصلی آن کنترل، پایش و توزیع انرژی برق در مدار می باشد. از این وسیله انواع مختلفی بسته به نیاز شما وجود دارد. خرید تابلو برق در ساده ترین حالت آن می تواند برای کنترل توزیع برق یک مجتمع مسکونی انجام شود. همچنین انواع پیچیده تر این دستگاه یعنی تابلو برق فشار ضعیف و فشار متوسط در نیروگاه ها، پروژه های ساخت و ساز، صنایع تولیدی و میادین نفت و گاز استفاده می شود. در این مقاله در وبلاگ آداک قصد داریم تا درباره نکات اساسی و کلیدی در سفارش ساخت تابلو برق صنعتی با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید و در پایان نظر خود را درباره محتوای این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.
اجزای تشکیل دهنده تابلو برق
در ساخت تابلوهای برق استاندارد، انواع مختلفی از تجهیزات و قطعات مورد استفاده قرار می گیرد. در هنگام خرید تابلو برق باید نوع کلیدها، فیوزها، سوییچ ها، چراغ ها، قطعات کنترل کننده و حفاظتی و غیره به صورت دقیق بین کارفرما و پیمانکار مشخص گردد. یکی از موارد بسیار مهم در خرید تابلو برق توجه به برند و مدل تجهیزات به کار رفته در آن می باشد. شرکت های معتبر تولید تابلو برق مانند آداک بهین نیرو، از برندهای جهانی از جمله اشنایدر و ABB در مونتاژ محصولات خود استفاده می کنند. این کار سبب می شود که عمر دستگاه طولانی تر شده و کیفیت کار آن نیز تضمین شود. بنابراین در هنگام سفارش ساخت تابلو برق حتماً نوع و برند قطعات را از تولید کننده جویا شوید.
انواع تابلو برق صنعتی
قبل از سفارش خرید تابلو برق لازم است که طی تماس با شرکت سازنده، جزئیات پروژه خود را با تولید کننده در میان بگذارید. به صورت کلی تابلو های برق صنعتی به سه دسته زیر تقسیم می شوند.
- تابلو برق فشار ضعیف (LV) تا 1000 ولت
- تابلو برق فشار متوسط (MV)تا سطح 36 کیلوولت
- تابلو برق فشار قوی بالای (HV) 36 کیلوولت
توجه داشته باشید که برای مصارف خانگی و بسیاری از صنایع عمدتاً از دو نوع اول استفاده می شود.
تابلو برق فشار ضعیف Low Voltage Switchgear
تابلو برق lv یا فشار ضعیف همانطور که بالاتر اشاره شد تا سطح ولتاژ 1000 ولت کاربرد دارد. از جمله انواع این دستگاه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- سیستم موتور کنترل سنتر MCC
- تابلو پاور کنترل سنتر PCC
- تابلو حفاظت و کنترل
- اصلاح ضریب قدرت
- کنترل اتوماسیون
معمولا تابلو های برق فشار ضعیف تا سطح جریان 7400 آمپر وجود دارند. در شکل زیر یک نمونه از این محصولات ساخت شرکت آداک به نمایش در آمده است:
تابلوبرق فشار متوسط
برای خرید تابلو برق با کاربردهای صنعتی، عمرانی، پتروشیمی، نفت و گاز و نیروگاهی عمدتاً از نوع تابلو برق فشار متوسط استفاده می شود. این سیستم به دو صورت فیکس و کشویی وجود دارد. تحمل سطح ولتاژ نسبتاً بالا تا 36000 ولت از ویژگی های اصلی این دستگاه است. همچنین تابلو mv می تواند به دو صورت AIS تابلو برق عایق هوا و تابلو برق GIS یا عایق گاز طراحی و ساخته شود. درباره تفاوت این دو تکنولوژی به وبلاگ آداک مراجعه فرمایید.
ساختار تابلوهای برق صنعتی
به صورت کلی تنوع زیادی در طراحی و ساخت تابلو برق وجود دارد. بسته به شرایط محل استفاده می توان موارد ذیل را برشمرد:
ساختار Metal Clad: ساختار فلزی با بخش های مجزا
بدنه Metal Enclosed: ساختار تمام فلزی بسته
تابلو برق دیواری (روکار-توکار)
تابلو ایستاده چند منظوره
از انواع تابلو برق فشار ضعیف و فشار متوسط در پروژه های مختلف نیروگاهی، نفت و گاز، پتروشیمی، تولیدی و صنعتی، سدسازی و عمرانی، ایستگاه های مترو، پالایشگاه ها و پروژه های سازمانی و ساختمانی استفاده می شود.
تابلو برق درونی و بیرونی
در خرید تابلو برق باید به نوع بیرونی (outdoor) بودن یا درونی (Indoor) بودن آن توجه نمود. معمولاً مدل بیرونی طوری طراحی می شود که تحمل شرایط آب و هوایی نامساعد از جمله نفوذ آب و گرد و خاک را داشته باشد.
تفاوت تابلو برق فیکس و کشویی
همانند تصویر زیر، تابلو MV فیکس دارای ساختار ثابت است که قطعات و تجهیزات در یک محل داخل دستگاه قرار داده شده اند. در خرید تابلو برق فیکس باید توجه داشته باشید که به منظور تعمیر هر قطعه، لازم است که آن قطعه را از سیستم جدا نمود. بنابراین کار تعمیر و نگهداری تابلو برق را دشوار می کند. در عوض مدل کشویی با ساختار ماژولار امکان حرکت رفت و برگشت بخش های مجزا از هم را فراهم می کند. بدین ترتیب در صورت بروز آسیب در سیستم یا نیاز به بروز رسانی تجهیزات، این کار سریعتر و ساده تر انجام می شود.
چک لیست خرید تابلو برق
برای اینکه بتوانید یک انتخاب عالی و ایده آل برای مجموعه صنعتی یا ساختمانی خود داشته باشید، می بایست از خدمات مشاوره کارشناسان شرکت طراح و سازنده بهره مند شوید. به یاد داشته باشید که به طور کلی باید موارد ذیل را در مرحله بررسی و استعلام قیمت ساخت تابلو برق مدنظر قرار دهید:
- ابتدا نوع تابلو را مشخص کنید (ایستاده، دیواری، روکار، توکار، جعبه ای و رک).
- میزان ولتاژ و جریان مورد نیاز واحد خود را مشخص کنید.
- جنس تابلو را تعیین کنید (فولاد، استیل، آلومنیوم و …).
- محل نصب تابلو را مشخص کنید (درونی –بیرونی).
- استاندارد به کار رفته در تامین حفاظت دستگاه را بپرسید.
- استاندارد عدم نفوذ آب و گرد و خاک را در نظر بگیرید.
- به فیکس یا کشویی بودن و ساختار ماژولار تابلو دقت کنید.
- نوع فرآیند رنگ کاری بدنه را از پیمانکار جویا شوید.
- به برند تجهیزات به کار رفته و قیمت آن توجه کنید.
- خرید تابلو برق را فقط از شرکت های معتبر و دارای ضمانت انجام دهید.
- دفترچه راهنمای فنی و کاتالوگ های عمومی را از تولید کننده بخواهید.
- درباره نحوه خدمات پس از فروش تابلو برق از سازنده سوال کنید.
- مدت زمان مورد نیاز برای طراحی و ساخت تابلو را مشخص کنید.
- قابلیت توسعه و انطباق پذیری دستگاه با فناوری های جدید را مدنظر بگیرید
مشکلات خرید تابلو برق ارزان و بی کیفیت
تصور کنید که اگر به خاطر قیمت پایین اعلامی توسط یک شرکت، در مقابل میانگین قیمتی استعلام شده از چندین تولید کننده، به آن شرکت یا کارگاه سفارش ساخت دهید و موارد بالا را کنترل نکنید چه اتفاقی رخ می دهد؟ بهتر است بدانید که بسیار محتمل است که دستگاهی که خریداری کرده اید و یا تجهیزاتی که با آن کنترل می شوند، در معرض آسیب جدی قرار گیرند. زیرا تابلو برق صنعتی یک وسیله الکتریکی است. بنابراین ضروری است که در برابر نوسانات جریان و ولتاژ مقاومت نموده و روش های قطع جریان به وسیله تجهیزات پیشرفته برای موارد اضطراری در آن تعبیه شده باشد.
برخی از آسیب های ناشی از بکارگیری سیستم نا ایمن برق شامل موارد ذیل می باشند:
- بروز خطای سیستمی متعدد
- اندازه گیری جریان و ولتاژ اشتباه
- آسیب به قطعات داخلی در نتیجه اضافه بار
- آسیب به سایر لوازمی که با تابلو برق کنترل می شوند
- احتمال بروز آتش سوزی در دستگاه
نقش قیمت در سفارش تابلو برق
مانند بسیاری از موارد مشابه، قیمت نقش تعیین کننده در خرید تابلو برق ایفا می کند. البته با توجه به حساسیت بالای این دستگاه و اهمیت محوری آن در تامین برق ایمن و پایدار، ضروری است که از شرکت هایی که قیمت های پایین تر از میانگین استعلامات قیمتی داده اند، دوری کنید. زیرا این کار ریسک خطرات جبران ناپذیری ناشی از استفاده از اجناس بی کیفیت و یا طراحی نادقیق به دنبال دارد.
بهترین شرکت برای خرید تابلو برق
خرید تابلو برق می تواند به تجربه ای جذاب بدل شود. در صورتی که به ایمن بودن دستگاهی که سفارش می دهید اهمیت می دهید پیشنهاد ما به شما محصولات آداک است. این شرکت با اخذ تاییدیه تایپ تست برای محصولات خود از آزمایشگاه های برتر جهان هرگونه نگرانی شما را از بابت ایمنی و کیفیت برطرف می کند. همچنین به واسطه سال ها تجربه ارزشمند و اجرای صدها پروژه موفق ملی و منطقه ای، آداک می تواند پروژه مدنظر شما را به نحو احسن در کمتر زمان ممکن به انجام برساند.
در همین رابطه این مقاله مفید را در وبلاگ آداک بخوانید: آشنایی با تابلو توزیع برق و کاربردهای آن
روش های سفارش تابلو برق
برای اطلاع از قیمت محصول مورد نظر خود کافیست که به کمک یکی از روش های ذیل با کارشناسان آداک تماس بگیرید. ما در اسرع وقت برای ارائه استعلام قیمت تابلو برق و ارائه مشاوره رایگان با شما تماس خواهیم گرفت.
دفتر مرکزی: کرج، عظیمیه. بلوار 45 متری کاج، پلاک 199، واحد 1 و 3
تلفن: 02634156000
ایمیل: info@adakbn-co.com
دفتر تهران (بازاریابی و فروش): بزرگراه اشرفی اصفهانی، خیابان مخبری، پلاک 10 واحد 6
تلفن: 02144498064
ایمیل: sales@adakbn-co.com